5 tips til den perfekte barbering

Den perfekte barbering

Af Michel Svane

Meget er blevet sagt om den perfekte barbering gennem tiderne. Måske har du også ligesom denne skribent været så heldig, at have fået et kursus af din gamle far, da de første dun meldte deres ankomst på dit spæde teenageansigt.

Med al respekt for “den gamle”, så er der sket en del indenfor barbering de seneste år: Først og fremmest er trenden indenfor barberblade tilsyneladende “jo flere, jo bedre”, hvilket har stor indflydelse på, hvordan du bør barbere dig.

Jeg har i denne artikel samlet mine fem bedste tips til den perfekte barbering. Når du har læst dem, er det din tur til at give din far lidt lærdom retur!

Tip 1 af 5: Husk at klargøre dit ansigt

Inden du griber ud efter din barberskraber, så er nøglen til den perfekte barbering, at du forbereder dit ansigt.

Start med at fugte ansigtet med varmt vand og vask det derefter med en god “Preshave Scrub”. Vi anbefaler den fra Hawkins & Brimble, som vi selv har testet og mener er blandt de bedste på markedet.

Formålet med at anvende en preshave scrub, er at rense ansigtet for døde hudceller samt løfte skægstubbene, så de er klar til at blive barberet. Huden er herefter blødgjort og klar til barberingen.

Slut klargøringen af med at vaske ansigtet med varmt vand.

Tip 2 af 5: Find din barberkost og en god barbercreme

Det er nu du skal have fat på din barberkost, som naturligvis ligger klar til brug øverst i toiletskuffen. Start med at fugte kosten med varmt vand og påfør derefter en smule barbercreme.

Massér nu de områder der skal barberes grundigt med barberkosten. Lad endelig barbercremen skumme rigtig godt, så du kommer helt i dybden og får alle skægstubbe med.

Din barbering vil føles meget nemmere end nogensinde og grundet barbercremen vil du få alle skægstubbe med. Dette er især godt i forhold til at undgå indgroede hår.

Tip 3 af 5: Brug nye barberblade

For at opnå den helt optimale barbering så skal din barberskraber helst have et nyt barberblad.

Selvom du måske ikke synes, at det er nødvendigt at skifte barberbladet så ofte, da det umiddelbart fremstår pænt og skarpt, så er det vigtigt at udskifte det regelmæssigt. Det skyldes, at dine gamle barberblade er fyldt med bakterier og andre usynlige urenheder fra tidligere barberinger. Derved minimerer du også risikoen for skægpest og uren hud. Vores anbefaling er at skifte dine barberblade efter maksimalt 5-7 barberinger.

Tip 4 af 5: Selve barberingen

Særligt hvis du ikke barberer dig så ofte, så er det en god idé at tage det stille og roligt de første par gange. Sørg for at barbere dig med skægstubbene, da dette giver en mere blid barbering og giver skægstubbene og huden lov til at vænne sig til de skarpe barberblade.

Hvis du derimod er vant til at barbere dig, så kan du uden problem barbere dig mod skægstubbene.

Træk huden på ansigtet med den hånd du ikke bruger til at barbere dig med. Derved får du alle hår med første gang, ligesom det giver en mere jævn og glat barbering uden hudirritation. Samtidig minimerer det også risikoen for at du skærer dig under barberingen.

Skyl efter med koldt vand, da det vil lukke porerne i huden.

Tip 5 af 5: Drop håndklædet, rullekraven og den alkoholbaserede aftershave

Efter barberingen er det vigtigt at du ikke tørrer ansigtet med et håndklæde eller lignende. Dette vil nemlig få blodet til at cirkulere, så risikoen for rødme, hudirritation og blodsprængninger øges.

Tag eventuelt en løsthængende trøje, skjorte eller T-shirt på efter barberingen, så der ikke er en krave eller en kant fra trøjen, som irriterer huden.

Mange tror at desuden at det er en god idé at bruge aftershave efter barbering, men det er ironisk nok en af ​​de værste ting, du kan udsætte din hud for! Dette skyldes, at aftershave typisk både er højt parfumeret og alkoholbaseret. Begge dele har potentiale til at irritere din hud.

Hvis du endelig skal bruge aftershave, så kan du sprøjte lidt på håndleddene og bag øret.

Det bedste plejeprodukt at anvende efter endt barbering er en post shave balm. En god post shave balm hjælper med at berolige huden og mindske irritation efter en god barbering.

Vi har valgt at forhandle en post shave balm fra engelske Hawkins & Brimble, der netop har disse egenskaber. Den absorberes let af huden og gendanner den fugtighed, der går tabt under barberingen. Blandingen af nærende olivenolier, mandelolier og kakao reducerer rødmen og efterlader din hud blød og glat. Som et ekstra plus er den desuden fri for parabener, farvestoffer, SLS/SLES, mineralske olier og har ikke været testet på dyr.

Vi har i denne artikel nævnt følgende produkter: