Home Mode Jakker til Mænd der Ikke er Bange for Maskulinitet

Jakker til Mænd der Ikke er Bange for Maskulinitet

Det plejede at være en selvfølge, at mænd klædte sig maskulint på. Der var selvfølgeligt plads til, at individer kunne gå i en anden retning, hvis det var det de havde lyst til. Men de fleste mænd gik som udgangspunkt i tøj, der kunne klassificeres som værende maskulint. Det var ikke underligt, og ikke noget folk tænkte specielt meget over. Det virkede meget naturligt, at tøj til mænd havde en stil, der blev associeret med mandighed.

Det seneste årti er det dog noget, der er begyndt at røre på sig. Medierne har sat mere og mere fokus på de negative sider af den traditionelle maskulinitet. Der er stereotypiske billeder af både mænd og kvinder, der er uheldige, og omhandler meget negative former for adfærd og tankegange. De har selvfølgeligt deres udspring i en eller anden form for sandhed om kønnene generelt set. Det er dog vigtigt at vi holder os for øje, at noget vi kan sige i brede træk om en gruppe, ikke nødvendigvis passer på de enkelte individer. Vi kan altså ikke tillade os at behandle andre mennesker på en bestemt måde, udelukkende ud fra de fordomme vi har om deres køn. Det lyder måske som almindelig sund fornuft, men der er faktisk mange, der er gået i en anden retning.

Den store fokus på de negative sider af den klassiske maskulinitet har nemlig gjort, at mange mennesker i samfundet, har negative associationer i forhold til maskulinitet. Nu om dage er der mange kredse af samfundet, der ser stærk maskulinitet som et skældsord. De ser udelukkende de uheldige sider af den stereotype og meget gammeldags form for maskulinitet. Med så meget negativitet og uheldige associationer, er der selvfølgeligt mange, der skyr væk fra, at klæde sig maskulint på. De har ikke lyst til at blive beskyldt for, at have de negative træk, som visse gruppe forbinder med det maskuline.

Men hvad med de positive maskuline værdier? Der er ikke noget galt i at være en mand. Mænd er ikke bedre end kvinder, og kvinder er ikke bedre end mænd. Vi er bare to forskellige køn, og det er ikke noget der definerer os. Men er det ikke okay, at acceptere og imødegå ens biologiske køn?

Det synes jeg, og det er der heldigvis også flere modehuse der mener. Hos cp company producerer de eksempelvis jakker til mænd, der ikke er bange for maskulinitet. Et stærkt maskulint udseende er ikke et tegn på, at man støtter op om de negative aspekter af, hvad man før i tiden fandt mandigt. Det handler i stedet om, at vi redefinerer maskulinitet – uden at smide alle de gode ting ud. Hvorfor starte forfra, når vi allerede har en masse gode værdier forbundet med det, at være en mand?

Indlæs flere relaterede indlæg
Comments are closed.