Home Mode Kommer Plus Size til at Dominere Modebranchen?

Kommer Plus Size til at Dominere Modebranchen?

Da jeg var ung, var det ikke rigtigt muligt, at købe tøj til store kvinder. De almindelige tøjbutikker havde kun kvindetøj i de ”normale” størrelser. Der fandtes nogle få butikker, der specialiserede sig i tøj til store mænd: men ikke noget til kvinder. Store kvinder måtte dengang sy deres eget tøj, eller gå i stort tøj designet til mænd. Det tog meget lang tid, før det ændrede sig.

Selv i dag er det svært at finde plus size tøj i de danske tøjbutikker. Der er dog kommet flere butikker til, der specialiserer sig i modetøj til store kvinder. Alt er også blevet lettere, nu hvor man kan handle tøj via internettet. Det giver flere valgmuligheder, og man behøver ikke længere at køre til den anden side af landet, for at finde en tøjbutik med plus size tøj.

Udviklingen går dog stadig ganske langsomt her i Danmark. Der er en voksende forståelse for, at kroppe kan se ud på rigtigt mange forskellige måder. Der bliver også i stigende grad rejst kritik af de usunde skønhedsidealer, som alt for længe har præget vores medier. Alligevel virker det af og til som tomme ord. Jeg er stadig nødt til at købe mit tøj i specialbutikkerne.

På den internationale bane ser det dog noget anderledes ud. Her har modedesignerne endeligt fået øjnene op for de muligheder, som plus size tøj giver dem. I mange år arbejde designerne udelukkende ud fra ”Size 0”-modellerne. Det var ligesom det skønhedsideal de havde sat sig på: ultra slanke modeller. Jeg kender ikke historien bag dette valg, men det er også lige meget. Faktum er i hvert fald, at stort set alle designere først og fremmest fokuserede på, at deres tøj skulle se godt ud på en virkeligt slank krop. Derefter tog man designet, og skalerede det op til andre størrelser.

Men nu er det gået op for designerne, at det er langt mere interessant, at designe til større kvinder. En plus size kvinde har nemlig langt flere spændende kurver at arbejde med, og bærer en stærkere feminin essens. Det stiller selvfølgeligt nye udfordringer til designerne, men på en interessant og banebrydende måde. Det åbner op for en helt ny og interessant tankegang, og har inspireret mange nye former for mode.

Bare se på det populære only carmakoma tøj. Her er det tydeligt, at designerne ikke bare har skaleret noget tøj op fra en mindre størrelse. De har specifikt gjort brug af, at plus size kvinder har kurver der kan fremhæves. Det har skabt grobund for helt nye design-idéer, der måske har en chance for, at dominere modebranchen i fremtiden. Hvem ved: måske bliver de ”normale” størrelser en dag en slags nedskrumpede versioner af det tøj, der først og fremmest er designet til store kvinder?

Indlæs flere relaterede indlæg
Comments are closed.