Derfor skal du bruge skægolie (også selvom du ikke har skæg)

Skægolie

Af Rasmus Lindgren

Efterhånden er der flere og flere mænd, som anlægger sig et velvoksent fuldskæg, men hvor mange går egentlig op i at pleje sit skæg?

Hos KOTO.dk er vi af den opfattelse, at et stort og flot fuldskæg er særdeles cool hos de fleste mænd – medmindre det ikke er velplejet og velsoigneret!

Jeg ved af erfaring, at de fleste kvinder er enige i den betragtning. Og dybest set kan vi vel godt alle være enige om, at det er noget mere attraktivt, når en mand med fuldskæg forstår at pleje det og holde det fri for diverse madrester fra gårsdagens måltider. Et fuldskæg kan være virkelig cool og sige en del om en mands personlighed, så længe der er styr på det!

Jeg har i den artikel samlet et par tips til, hvordan den moderne mand kan pleje sit skæg, uden at skulle bruge oceaner af tid foran spejlet.

Den uundværlige skægolie

Først og fremmest kommer du ikke uden om skægolien.

Her er nærmest tale om et mirakelmiddel, som enhver mand – med eller uden fuldskæg (forklaring følger senere) – bør have stående på badeværelset.

Ved brug af en god skægolie fugter du både dit skæg, men også huden under. Olien fugter nemlig huden og hjælper med at blødgøre og holde styr på skæghårene.

Ikke nok med det, så kan det med fordel også bruges som et styling produkt.

Skægolien gør det nemlig nemmere, at sætte skægget som du vil og hjælper med at dit skæg ikke stritter ukontrolleret i alle retninger.

Det perfekte skæg skulle gerne se skinnende og sundt ud – ikke tørt, spaltet og trist.

Hvornår skal jeg bruge skægolie?

Det bedste tidspunkt at anvende din skægolie er lige efter du har været i bad eller har vasket dit ansigt og skæg. Der er dine hårsække og porer nemlig åbne og kan derfor let absorbere olien.

Hyppig vedligeholdelse af hud og skæg er afgørende for at have et sundt skæg samt helt generelt, at se sund og frisk ud. Især hvis du bor i et køligt klima, hvilket man må sige, at vi gør her i Danmark.

Hvor meget skal jeg bruge?

I forhold til mængden af skægolie, så har vi en tendens til at tænke “jo mere, jo bedre”, men der er en grund til at skægolie som oftest doseres med en pipette! Du skal nemlig kun bruge 3-4 dråber, der påføres og gnides ind i dine håndflader, hvorefter olien masseres ind i dit skæg.

Sørg for få hele skægget med.

Har du et langt eller større skæg end gennemsnittet kan du med fordel bruge lidt mere skægolie og bruge en skægkam til at få olien godt rundt i hele skægget og nå ind til huden, så den også får glæde af olien.

Når du først er begyndt at bruge skægolie, bliver du sikkert ligesom undertegnede temmelig afhængig af det! Duften og fornemmelsen af et rent og blødt skæg er meget vanedannende.

Ej blot til skæg

Du behøver ikke at have fuldskæg for at kunne finde glæde ved at anvende skægolie. Produktet har mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Har du skægstubbe vil du også opleve at de føles blødere og mere behagelige hvis de behandles med en smule skægolie. Desuden er det rigtig fint at bruge til sine øjenbryn, der bliver mindre buskede og blødere.

Andre bruger desuden skægolien, som erstatning eller supplement til en ansigtscreme. Dette er især aktuelt hvis din hud er tør, da skægolie som sagt har en fugtende effekt.

Du får med andre ord et allroundprodukt, der har flere plejende egenskaber end man måske umiddelbart skulle tro!

Hvad indeholder skægolie?

Hos KOTO.dk har vi valgt at føre en skægolie fra engelske Hawkins & Brimble. Deres skægolie indeholder blandt andet Argan olie, der er kendt for sin fugtighedsgivende effekt takket være et højt indhold af E-vitamin og fedtsyrer.

Fordelen ved Argan olie er, at det trænger ind i håret og reparerer ødelagte hårsække uden at føles fedtet. Det vil efterlade dit skæg sundere og blødere end nogensinde før.

Derudover så er vi ret vilde med duften, der primært stammer fra Elemi. Elemi dufter virkelig godt af fyrretræ og citrus og som en ekstra bonus, så siges det at have foryngede egenskaber, ligesom det reducerer rynker og giver næring til huden.

Så hvis du vil have et flot, blødt og velplejet skæg – eller ansigt – der samtidig dufter godt, er skægolien fra Hawkins & Brimble et rigtig godt bud til den moderne mand.

Vi har i denne artikel nævnt følgende produkter: