Home Bolig Skal du have hindbærbuske i haven?

Skal du have hindbærbuske i haven?

Der er ikke ret mange, som ikke kender den skønne fornemmelse det er at plukke et hindbær. Det bløde, lækre bære, der let glider af, når det er modent. Og mange af os forbinder nok også følelsen af et på bløde hindbær i hånden, som noget af det mest sommeragtige, der findes. Man kan roligt tale om hindbær som indbegrebet af sommer. Alene lyden af navnet kan næsten få solen til at skinne. I hvert fald mentalt, og det tæller vel også.

Det er ikke vanskeligt at dyrke hindbær i haven. En eller to buske med hindbær er rigeligt til den lille familie. Dog kan det godt betale sig at have mere end én sort, fro så er man mere sikker på at den nødvendige bestøvning kan finde sted, så der kan komme hindbær ud af blomsterne. De skønne hindbær plukker man direkte fra busken og spiser dem med det samme. De smager fantastisk af sommer og sol, og varmer helt ind i hjertet.

En spiselig busk

Det er pænt med buske i haven, men bedst er det nu, når busken giver bær, som kan spises. Og man kan spise hindbær direkte fra busken. De er, som de fleste bær i haven, fantastisk sunde. Man kan plukke en håndfuld hindbær og spise dem til en portion god flødeis. Gerne sammen med andre bær. Det er virkelig lækkert. Man kan også bruge hindbær i en smoothie, sammen med andre af havens frugter.

Det skønne ved hindbær er at de kan spises til så meget lækkert. Og har man mange hindbær, så kan man jo lave en klassisk hindbærtærte og spise den med en klat creme fraiche. Det er lækkert til eftermiddagskaffen på terrassen. Find selv på flere muligheder. Der er sikkert mange. Under alle omstændigheder er det herligt med hindbær i haven.

Blødhed og sødhed

Et hindbær er både blødt og sødt. Men også en anelse surt. Det er måske hemmeligheden bag bærrets succes. Der er ikke vammelt. Selvom det er sødt, så er det altid frisk i smagen. Et frydefuldt bær for hele familien.

Indlæs flere relaterede indlæg
Comments are closed.