Home Fritid Hvor mange brikker kan du rykke med?

Hvor mange brikker kan du rykke med?

Når regnen siler ned udenfor og man bare trænger til fordybelse og noget at sysle med, så er noget af det bedste at finde et puslespil frem. Der er ikke meget, der som puslespil, kan få pulsen ned og ro på gemytterne. Det er mildt sagt ikke en action-mættet oplevelse, men det er bestemt heller ikke meningen. At lægge puslespil er en tilstand man går ind i, hvor der er tid og ro og koncentration om projektet. En fredelig syssel.

Når man lægger puslespil, så kan verden udenfor passe sig selv. Her er der ikke noget, der skal komme og forstyrre, mens man sidder fordybet over brikkerne og leder efter lige netop den, der passer til huset i nederste højre hjørne, eller til klippeafsatsen lige over trætoppene ude i venstre side. Det er hyggeligt og brik for brik fremkalder billedet sig på bordet foran én, flottere og flottere. Man kan lægge puslespil alene, men det er lige så hyggeligt at være to.

Stort eller småt

Der findes puslespil i alle størrelser. Der er lette puslespil med ganske få brikker, og så er der de store med flere tusind, som man kan bruge dage på at lægge. Der findes puslespil til alle, lige fra de helt små børn til de gamle. Er man kun 5 år, så er det måske svært at overskue et puslespil med 1.500 brikker. Så skal man have noget, der ikke er for svært.

Men er man ung eller voksen, så kan et stort puslespil med flere tusind brikker være centrum for mange timers nørklen med at få brikkerne til at passe. Og er det hele familien, der lægger et stort puslespil, så kan selv små børn ofte godt finde ud af at være med. Og hyggefaktoren er enorm, når alle leder efter brikker, der kan passe.

Bordet fuld af brikker

Ofte er det spisebordet, man lægger puslespil på. Det kan være en god idé at lægge det på noget, der kan tages fra, hvis man skal spise. Man kan anskaffe sig en puslespilsmåtte. Den er nem at rydde væk uden at man skal ødelægge det hele.

Indlæs flere relaterede indlæg
Comments are closed.